Positieve uitslag bij gezonde basisschool

22 september 2020

Nieuws

Uit onderzoek is gebleken dat als kinderen op school meer bewegen, elke dag een goede lunch krijgen en leren over gezond eten, ze ook gezonder worden.

Op een paar basisscholen in Limburg is vijf jaar geleden met dit onderzoek begonnen. Het gewicht en de lengte van de kinderen zijn in die tijd bijgehouden. Hieruit bleek dat op de scholen waar extra aandacht werd gegeven voor gezond leven, de kinderen een gezonder gewicht hadden. Bij de test kregen de kinderen een voedzame lunch en bewogen tenminste een uur. Bij de resultaten kwam naar voren dat er meer water werd gedronken en dat de sfeer beter was in de klas; er werd bijvoorbeeld minder gepest.

Doordat het project zo succesvol was, wordt het nu uitgebreid naar andere scholen in Limburg.

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw