Op 27 februari is het de Internationale dag van de ijsbeer. IJsberen zijn gek op zwemmen en jagen. Dit doen ze vooral op witte dolfijnen, zeehonden en rendieren. Verder zijn ze natuurlijk ook gek op vis. Voor ons ook onmisbaar in ons weekmenu. Waarom is vis eigenlijk zo gezond? En welke vis is het gezondst? GoDo zoekt het voor je uit!
Minimaal 1 x per week
Vis zit vol visvetzuren. Die zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het belangrijk dat je in ieder geval een keer per week vis eet. Een vissalade, wrap met vis, stukje vis met rijst en groenten: alle variaties zijn mogelijk. Je kunt vis ook goed eten als lunch of als tussendoortje.
Welke vis is het gezondst?
Vette vis zoals makreel, haring, sardines en zalm zijn het gezondst. Dit hoeft niet alleen verse vis te zijn. Vis uit blik of uit de diepvries is ook gezond.
Top 10 populairste vissoorten
Benieuwd welke vis het populairst is om te eten? Dit is de top 10:
[1] gerookte zalm
[2] zoute haring
[3] diepvrieszalm
[4] verse zalm
[5] tonijn in blik
[6] kibbeling (gebakken)
[7] visstick
[8] mossel
[9] naturel kabeljauw
[10] garnalen (diepvries)
Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten via Instagram.