Wist jij dit over zwemmen?

31 december 2019

Nieuws
Ga jij morgen meedoen met de Nieuwjaarsduik? Dit jaarlijkse evenement is voor veel mensen een manier om het nieuwe jaar te vieren met een duik in de zee. Heel koud, maar toch ook gezond. Want wist je dat zwemmen heel goed voor je is?

We hebben een aantal zwemfeitjes voor je op een rij gezet. Super interessant!

[-] Tijdens het zwemmen gebruik je bijna alle spieren in je lichaam, dit is zeer goed voor je hart en longen! Na een uurtje zwemmen heb je gemiddeld 650 calorieën verbrand. Uit onderzoek is ook gebleken dat zwemmen je stress vermindert.

[-] Na het zwemmen slaap je beter door de inspanning.

[-] Bij zwemmen is de kans op een blessures het minst groot. Het wordt om die reden ook vaak gebruikt bij revalidatie door de gewichtloosheid in het water.

[-] Er zijn veel zwemsporten waar je uit kunt kiezen. Zoals synchroonzwemmen, waterpolo, waterbasketbal, duiken, onderwater hockey en reddend zwemmen. Wat is jouw favoriet?

[-] De naam ‘schoolslag’ is afkomstig van het feit dat dit de eerste zwemslag was die op school werd aangeleerd.

[-] Het water in de zwembaden is gewoon kraanwater. Dit betekent niet dat je het kunt drinken, er is namelijk chloor aan toegevoegd. Chloor doodt bacteriën. Voor de hygiëne is het belangrijk dat het chloor-niveau op peil blijft. Hoe meer mensen er in het zwembad zijn, hoe hoger het chloor niveau moet zijn.

[-] Je hebt het vast wel eens gehad: rode en branderige ogen na het zwemmen. De meeste mensen denken dat dit komt door een te hoog chloor-niveau. Maar dit betekent dat er juist te weinig chloor in het water zit. Dit veroorzaakt een branderig gevoel in je ogen.

[-] Het grootste zwembad ter wereld ligt in Chili en is 1013 meter lang. In Brussel, bevindt zich het diepste binnen zwembad ter wereld: de Nemo 33 heeft een diepte van 34 meter en wordt veelal voor duiken gebruikt.
icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw