Inspiratieprijs Gezonde school gaat naar…

01 november 2018

Nieuws

Wat is jouw gouden tip voor een gezonde school? 22 scholen hebben keihard gewerkt om op deze vraag een goed antwoord te bedenken. En deze week werden de beste drie bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Inspiratieprijs Gezonde School.

Nummer 1: Niet meer roken!
Zone.college uit Almelo is de grote winnaar. Zij gingen naar huis met een cheque van €1000. Hun idee: de school wil ervoor zorgen dat niemand meer rookt in de buurt van school. Hoe ze dit willen aanpakken? Met Rookstewards die goed opletten, door iedereen die rookt aan te moedigen een cursus stoppen met roken te volgen en door dit allemaal te vieren met een groot rookvrij schoolfeest. Dat kunnen ze natuurlijk niet in hun eentje. Daarom vragen ze hulp aan ouders, buurtbewoners, politie en GGD.

Nummer 2: Kussengevecht in de pauze
Hoe leuk zou het zijn om in de pauze een obstacle run of pannatoernooi te houden? Het Blariacumcollege uit Venlo organiseert elke dag verschillende sporten tijdens de schoolpauze. Zo hoef je je niet te vervelen en maak je samen met je klasgenootjes de grootste lol!

Nummer 3: Je eigen moestuin
Je eigen groentes kweken en deze verkopen vanuit een eigen marktkraam op het schoolplein: bij Obs jongLeren in Drunen doen de leerlingen dit al. Ze organiseren zelfs een speciale ouder-kind picknick als de oogst is gelukt.

Wat is jouw gouden tip voor een gezonde school? Laat het ons weten op Instagram via #godo
Meer informatie over Mijn Gezonde School vind je hier.

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw