Ik eet het beter

21 maart 2019

Nieuws

Vanaf 25 maart start Ik eet het beter: het educatieve platform van Albert Heijn dat i.s.m. Het Voedingscentrum lesprogramma’s ontwikkelt die basisschoolleerlingen actief aanzetten tot een gezonde leefstijl. GoDo zet op een rij wat je deze week kunt verwachten.

Dit schooljaar biedt Ik eet het beter weer verschillende nieuwe interactieve lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7 en 8, namelijk:

Groep 5: StapelGezond
Voor groep 5 is er op donderdag 28 maart StapelGezond: Wat zitten er veel gezonde producten in die Schijf van Vijf! Voor ontbijt, lunch, avondeten, pauzehappen, drinken… Kinderen gaan vanaf groep 5 zelf keuzes maken. Spelenderwijs ontdekken leerlingen waarom die Schijf een handig hulpje voor hen is. Maar er is meer dan gezond eten: ook lekker bewegen en op tijd ontspannen horen erbij!

Groep 6: Over de Tong
Groep 6
 doet op donderdag 28 maart leuke, leerzame smaakproeven met Over de Tong. Heel bewust proeven de leerlingen producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan. Zelfs umami is voor hen geen vreemd begrip meer!

Groep 7: Expeditie Lekker in je Vel
Met het fonkelnieuwe programma Expeditie Lekker in je Vel gaat groep 7 een week lang, van maandag 25 maart t/m maandag 1 april, de uitdaging aan om gezond te eten, lekker te bewegen en op tijd te ontspannen. Ook individueel onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas én in het gezin thuis.

Groep 8: KlasseLunch
Voor groep 8 is er de oude, vertrouwde KlasseLunch. Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Ze sluiten de les af met een heerlijke, gezonde lunch met de hele groep op donderdag 28 maart.

Handige info
Alle lesprogramma’s zijn gratis en inclusief boodschappenpakket. De productpakketten bij de lesprogramma’s kun je op 28 maart ophalen bij de Albert Heijn-winkel die bij inschrijving is geselecteerd. De lesprogramma’s sluiten aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs en op de leerlijnen van de SLO. Er is een mogelijkheid om de programma’s uit te breiden naar een weekprogramma van maandag 25 maart t/m maandag 1 april, waarbij behalve gezond eten ook lekker bewegen en voldoende ontspannen aandacht krijgen. De gedrukte materialen bij alle lesprogramma’s ontvangt u per post. U betaalt voor de lesprogramma’s slechts de handling- en verzendkosten van het drukwerk. Meer info vind je hier.

Fotografie: ID 117157027 © Lacheev | Dreamstime.com

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw