DIY: Halloween-pompoen

30 oktober 2018

Nieuws

Wist je dat Jack-o’-lantern de officiële naam is van een Halloween-pompoen? Met deze handige tips maak je hem makkelijk zelf.

Je hebt het volgende nodig:

*Een mooie grote oranje pompoen. Let op: des te groter de pompoen, des te dikker de schil. Dus ook een stukje moeilijker om te snijden. Ook belangrijk: kies er een met een vlakke onderkant, zodat hij goed blijft staan.
*Zwarte stift
*Aardappelschilmesje
*Lepel
*Waxinelichtje
*Bak om vruchtvlees en pitjes in te doen
*Tafelkleed of oude kranten
*Eventueel: koekvormpjes om vormen uit te drukken
*Eventueel: tekenpapier om eerst op te schetsen

Zo maak je jouw Halloween-pompoen:

[1] Bedek de tafel met kranten of een tafelkleed, zodat je daar op kunt knoeien.

[2] Snij de kroon van de pompoen, zodat je deze later als deksel kunt gebruiken. Let op dat je hem niet te dicht bij de steel afsnijdt. Zo is de opening groot genoeg om er een waxinelichtje in te doen.

[3] Schep met een lepel het vruchtvlees en de pitjes uit de pompoen in een bak. Laat genoeg vruchtvlees op de wand zitten, zodat je pompoen nog stevig genoeg is als je er straks vormpjes in gaat snijden.

TIP: Gebruik het vruchtvlees om een lekkere pompoensoep te maken. Check het recept hier of laat het aan je ouders lezen!

[4] Ga je voor een enge of juist blije pompoen? Ben je er nog niet over uit: oefen dan eerst op een papiertje voordat jij je gezicht met zwarte stift op de pompoen tekent.

[5] Laat je ouders het gezicht met een mesje uitsnijden. Of doe dit onder begeleiding van (één) van je ouders zelf. Ook leuk: kies gezellige koekvormpjes waarmee je vormpjes in de achterkant van de pompoen uitsnijdt.

[6] Stop het waxinelichtje in de pompoen, even aansteken en klaar!

Deel je creatie via Instagram met #godopompoen en wie weet reposten we je!

 

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw