Beweeg mee tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd

08 maart 2019

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Deze kinderen zitten vaak niet lekker in hun vel, zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten en worden vaker gepest. Dat moet anders! Daarom staat de week van 11 t/m 15 maart in het teken van de gezonde jeugd.

Wat is de Week voor de Gezonde Jeugd?
Bewegen en spelen is gezond. Voor je lijf én je brein. Toch bewegen jongeren niet genoeg. In de week voor de Gezonde Jeugd kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving. Een omgeving die uitnodigt om te spelen en bewegen wanneer ze dit willen.

Op initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) vinden tijdens de week in heel het land activiteiten plaats die een gezonde leefstijl stimuleren. Dit wordt samen georganiseerd met gemeenten, maatschappelijke organisaties, het Nederlandse bedrijfsleven en vele lokale professionals. Iedereen zet deze week een extra stap vooruit!

Het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd wordt gegeven door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Op vrijdagmiddag 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht opent de Koning deze week samen met kinderen. Zij geven symbolisch het estafettestokje door aan alle kinderen in Nederland.

Welke stap zet jij?
Op weekvoordegezondejeugd.nl/2x30minuten vind je een timer waarmee je op ieder moment van de dag 30 minuten kunt bewegen en dit makkelijk kunt bijhouden. Organiseer een voetbalwedstrijd op het schoolplein. Op zoek naar nog meer inspiratie? Klik hier voor meer leuke beweegtips, zoals de stopdans, het apenkooi toernooi, grond is lava-spel, verlostikkertje en nog veel meer!

Welke beweegtips hebben jullie? Laat het ons weten via Instagram. En doe je ook mee tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd? Laat het weten met de hashtag #stapvooruit2019.

 

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw