5 x Gezonde snacks waardoor jij je goed kunt concentreren 

05 maart 2019

Vaak als de vakantie voorbij is, moet je weer even omschakelen. Weer even wennen dat je de hele dag in de klas zit. Gelukkig is er genoeg lekker eten te vinden dat goed is voor je hersenen en je genoeg energie geeft. Zo hoef je geen moeite meer te doen om je te concentreren!

[1] Banaan
Door de combinatie van eiwitten, suikers, vitamines, mineralen en vooral kalium geven bananen je niet alleen een energie boost, maar zijn ze ook nog eens goed voor je hersenen. Tip: eet stukjes banaan op brood of gewoon los als tussendoortje, lekker! 

[2] Blauwe bessen
Doordat blauwe bessen vol met vitamine C zitten, helpen ze je beter te concentreren. De antioxidanten (stoffen als vitamine E en C die je beschermen tegen ziektes) in deze bessen zijn ook nog eens goed voor je hersenen. Een handje blauwe bessen als tussendoortje tijdens de pauze is dus altijd een goed idee.

[3] Noten en zaden
Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn ook nog eens heel gezond voor je brein. Deze noot zit namelijk vol vitamine E. In pompoenpitten zit veel zink, dat helpt je weer goed te concentreren. Een handje van deze twee soorten nootjes zijn dus een prima tussendoortje.

[4] Avocado
Je kunt avocado in plakjes eten op brood, lekker uitlepelen of juist als dipsaus in de vorm van guacamole eten. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook gezond en goed voor je hersenen. Avocado zit namelijk vol gezonde vetten. Grappig feitje: je hersenen bestaan voor zo’n 60% uit gezonde vetten die natuurlijk regelmatig aangevuld moeten worden. Houd jij van avocado?

[5] Spinazie
Deze groene groente zit vol antioxidanten en vitamine B. Die helpen je met focussen en houden je hersenen gezond. Wist je dat spinazie zelfs lekker is in een smoothie? Met een beetje fruit zoals banaan en melk of water bijvoorbeeld.

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje? Laat het ons weten via Instagram

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw