3 GoDo favo’s van… MeisjeDjamila

15 februari 2019

Interview

Als MeisjeDjamila niet bezig is met video’s opnemen, gaat ze boeken lezen, spelletjes spelen, tekenen, koken of doet ze aan yoga. Ze vertelt er GoDo alles over!

Wat is je favoriete sport?
“Vroeger zat ik op turnen. Iedere oefening was weer een uitdaging. Zo’n kick als het dan lukte! Zoals de koprol op de balk of salto’s maken. Toen ik rond mijn achtste net begon, was ik zelfs best goed en won ik nog weleens een wedstrijd. Nu turn ik niet meer, maar doe ik aan yoga. Na een drukke dag helpt dat me echt om te ontspannen. Ik slaap er zelfs beter door. En het handigste is dat ik het gewoon thuis kan doen. Inspiratie haal ik online uit yoga-video’s en de app Daily Yoga.” 

Wat is je favoriete gezonde gerecht?
“Ik vind spruitjes en spinazie heel erg lekker. Als de spruitjes een beetje bitter zijn doe ik er gewoon wat appelmoes bij. Verder houd ik heel erg van een sushi bowl: een kom met rijst met allemaal groenten en fruit. Ik kies dan vaak voor mango, paprika, komkommer en lente-uitjes. Vlees en vis eet ik niet, want ik ben vegetariër. Daarom let ik altijd op dat ik genoeg gezonde vetten eet, zoals walnoten en avocado. Dat vind ik gelukkig allemaal lekker! Mijn favo gezonde snack: zelf hummus maken van kikkererwten en knoflook. En dan stukjes komkommer, wortel en paprika erin dippen. Ook super lekker: mijn gezonde chocolademilkshake! Die maak ik van banaan, amandelmelk en cacaopoeder. Wat ik niet lust? Aubergine. En courgette lust ik alleen rauw.”

Wat is je favoriete manier om te ontspannen?
“Ik lees graag boeken om zo mijn gedachtes helemaal op nul te zetten. Ik heb laatst Wonder gelezen over een jongen die met een ander uiterlijk is geboren. Een heel mooi boek, het gaat vooral over dat je lief voor elkaar moet zijn. Verder vind ik animatiefilms fantastisch. Zoals Rapunzel, Brave en Tangled. De animaties zijn zo mooi, net als de muziek. Als ik me verveel ga ik lekker muziek maken. Achter de piano of met mijn gitaar. Covers zingen vind ik ook heel leuk. Net als tekenen en koken. Vroeger vond ik het vooral leuk om met mijn vrienden buiten spelletjes te doen. Zoals ‘Ik verklaar je de oorlog’: waarbij je zoveel mogelijk landen moet veroveren.”

Benieuwd naar de 3 GoDo favo’s van YouTuber Bibi? Die vind je hier! We spraken ook met YouTuber Gewoon Thoms en Brugklas-acteurs Vincent Visser en Sonia Eijken. Veel leesplezier!

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw