3 GoDo-favo’s van… actrice Sonia Eijken

18 december 2018

Interview

Je kent Sonia natuurlijk door haar rol in Brugklas. Wist je dat ze ook in de GoDo Game en Challenge te zien is? Speciaal voor GoDo maakt ze ook nog eens tijd om over haar favoriete manier om te bewegen, eten en ontspannen te vertellen…

Wat is je favoriete sport?
“Hockey en dansen. Vroeger danste ik heel veel, maar daar heb ik sinds een jaar helaas geen tijd meer voor. Hiphop vond ik het allerleukste. Ik deed ook aan modern ballet, maar dat ging er een stuk strenger aan toe. Als je bij hiphop een pasje vergat en zelfs iets verzon, maakte het niet zoveel uit. We trainden twee tot drie keer in de week en één keer in de zoveel tijd was er een wedstrijd. Danswedstrijden vind ik het allerleukste: je werkt echt ergens naartoe. Hockey heb ik drie jaar gedaan. Het leukste vond ik het contact met het team. We zagen elkaar ook veel als we niet op het veld stonden. Ook fijn: de sport is heel goed voor je conditie. Ik stond altijd spits, lekker veel rennen en als het lukte ook scoren natuurlijk. Nu heb ik daar helaas geen tijd meer voor en ga ik gezellig één keer per week met een vriendin naar de sportschool, vooral groepslessen als body pump vind ik leuk.”

Wat is je favoriete gerecht?
“Vegetarische gnochhi (aardappelpasta) met paprika, tomaat, courgette en rucola. M’n moeder maakte het een keertje en toen vond ik het zó lekker dat ik het wel iedere dag wilde eten. Ze zei toen: ‘Als je het zelf kan maken, eten we het zo vaak als je wilt’. Nu eten we het dus een keer per week, haha! Iets wat ik nog nooit heb gegeten? Oesters, die zien er zo vies uit. Mijn favoriete gezonde snack zijn snoeptomaatjes en -komkommers. Die zien er ook nog eens heel gezellig uit.”

Wat is je favo manier om te ontspannen?
“Als ik met vriendinnen afspreek, ga ik het liefst shoppen of naar de bios. Verder kijk ik graag series zoals Gossip Girl en Riverdale. En als ik onderweg ben, vind ik het heerlijk om muziek te luisteren. Vooral Top 40. Alle leuke nummers zet ik in mijn lijst. Van Lil’Kleine tot Ariane Grande; er staat van alles in. Ook fijne manier om te ontspannen: als ik sport, denk ik even helemaal aan niets. Dan ontspan ik ook meteen.”

Benieuwd naar meer interviews? Je vindt ze hieronder. Wie is jouw favoriet? 

icon-empty-state homepage-spetters-achtergrond2 blauw-spikkels paars-spikkels oranje-spikkels pijltje-wit-rechts pijltje-wit-rechts-20px terug-links-blue terug-links-text-blue terug-links-red soc-fb soc-in soc-yt share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa share-fb share-mail share-tw share-wa menu-challenge menu-game Shape Created with Sketch. menu-overgodo menu-overgodo-dark menu-lesprogramma Combined Shape Created with Sketch. poll-icoon wolk-wit-voorleerkrachten min-icoon-wit plus-icoon-wit video-icoon-blauw vraagstellen-wit vraagvdweek-icon vraag-rechts vraag-links nieuws-icon vraagstellen-icon-paars vraagstellen-icon-blauw-links lesprogramma vraagstellen-icon-blauw